Luistelupassi

Jokaisella luistelijalla tulee olla joko harrastaja- tai kilpailupassi. Passeihin suositellaan yhdistettäväksi Pohjola Sporttiturva -vakuutus. Mikäli luistelijalla on oma tapaturmavakuutus, on varmistettava että siinä on urhelutapaturmakorvaavuusehto. Ilman urheilutapaturmavakuutusta ei voi osallistua harjoituksiin tai kilpailuihin.

Passikausi on jatkossa 1.5-30.4. Kaudelle 2019-2020 hankitut passit ovat voimassa 30.6.2020 saakka.

Hoika

HOIKA on Suomen Taitoluisteluliiton käyttämä jäsenrekisteri. 

Uusi luistelija: rekisteröidy HOIKA-järjestelmään. Tietojen tallentamisen jälkeen lisää henkilötunnus (järjestelmä ei anna lisätä henkilötunnusta rekisteröinti vaiheessa). Rekisteröinti tehdään luistelijan omilla tiedoilla (ei huoltajan tiedoilla). Luistelukoululaisten ja harrastusryhmäläisten tiedot tulee olla tallennettuna Hoikaan ennen ensimmäsiä harjoituksia.

Kilpailevien ryhmien, entisten tähdet- ja aikuisten tekniikkaryhmän luistelijat: osta tarvittava luistelupassi ennen ensimmäisiä harjoituksia. 

Luistelukoulu, harrastusryhmä ja tiitiäiset

Luistelukoulun ja harrastusryhmän maksuihin sisältyy vakuutuksellinen luistelukoulupassi. Varala-Tiimi hankkii luistelukoulupassit ryhmien luistelijoille kerralla. Luistelukoulupassi on tarkoitettu alle 15-vuotiaille, 1-2 kertaa viikossa harjoitteleville luistelijoille.

Huoltajan tulee rekisteröidä luistelija HOIKA-järjestelmään ennen ensimmäisiä harjoituksia. Rekisteröitymisen jälkeen luistelijan tietoihin tulee lisätä luistelijan henkilötunnus (järjestelmä ei anna lisätä henkilötunnusta rekisteröinti vaiheessa). Henkilötunnus tarvitaan vakuutuksen ostoa varten, joten sen lisääminen on ehdottoman tärkeää!

Entiset tähdet ja aikuisten tekniikkaryhmä

Entiset tähdet- ja aikuisten tekniikkaryhmän luistelijoiden tulee hankkia harrasteluistelupassi. Harrasteluistelupassi on tarkoitettu kaiken ikäisille ei-kilpaileville luistelijoille. 

Vakuutuksellinen harrasteluistelupassi  sisältää Pohjolan Sporttiturva-vakuutuksen. Kaudella 2020-2021 passin hinta on 55e.

Vakuutukseton harrasteluistelupassi sisältää vain lisenssin. Luistelijalla on oltava oma urheilutapaturmakorvaavuusehdon sisältävä vakuutus. Vakuutuksen kattavuus pitää selvittää omasta vakuutusyhtiöstä ennen passin hankintaa. Maksamalla vakuutuksettoman passin passinhaltija vakuuttaa, että hänellä on voimassa oleva vakuutus, joka kattaa lajin harjoittelutoiminnan sekä niihin liittyvien matkojen yhteydessä sattuneet tapaturmat kotimaassa. Luistelijoiden tulee pyydettäessä esittää vakuutustodistus seurassaan operatiivisesta toiminnasta vastaavalle henkilölle tai muulle seuran nimeämälle henkilölle. Kaudella 2020-2021 passin hinta on 25e

Tarvittaessa voit korottaa passin esimerkiksi harrastepassista kilpailupassiksi kirjautumalla uudelleen HOIKA-järjestelmään ja ostamalla tarvitsemasi kilpailupassin. Järjestelmä tunnistaa jo voimassa olevan passin, ja maksat vain erotuksen.

Kilpailevat ryhmät

K1, K2, K3, ja soveltavan ryhmän sekä muodostelmaluistelujoukkueen luistelijoiden tulee hankkia kilpailupassi.

Vakuutuksellinen kilpailupassi sisältää Pohjolan Sporttiturva-vakuutuksen.

Vakuutukseton kilpailupassi sisältää vain lisenssin. Luistelijalla on oltava oma urheilutapaturmakorvaavuusehdon sisältävä vakuutus. Vakuutuksen kattavuus pitää selvittää omasta vakuutusyhtiöstä ennen passin hankintaa. Maksamalla vakuutuksettoman passin passinhaltija vakuuttaa, että hänellä on voimassa oleva vakuutus, joka kattaa lajin harjoittelutoiminnan sekä niihin liittyvien matkojen yhteydessä sattuneet tapaturmat kotimaassa. Kilpailevien luistelijoiden tulee pyydettäessä esittää vakuutustodistus seurassaan operatiivisesta toiminnasta vastaavalle henkilölle tai muulle seuran nimeämälle henkilölle. 

Tarvittaessa voit korottaa passin esimerkiksi harrastepassista kilpailupassiksi kirjautumalla uudelleen HOIKA-järjestelmään ja ostamalla tarvitsemasi kilpailupassin. Järjestelmä tunnistaa jo voimassa olevan passin, ja maksat vain erotuksen.

Seurasiirrot

Luistelijan tulee tehdä seurasiirto Hoika-jäsenpalvelussa, mikäli seura vaihtuu kesken kauden. 

Suomen Taitoluisteluiiton ohjeet seurasiirron tekemiseen:

  1. Valitse seura johon olet ostanut kuluvalle kaudelle passin seuravalintasivulta
  2. Kirjaudu sisään samoilla tunnuksilla jotka loit passin oston yhteydessä
  3. Mikäli et muista salasanaa, pystyt palauttamaan salasanan kirjautumissivulla klikkaamalla ”Tilaa uusi salasana
  4. Valitse vasemmassa sivupalkista ”Omat tiedot”
  5. Valitse ”Lisenssit” – välilehti
  6. Klikkaa sinistä ”Siirrä” painiketta passin kohdalta.
  7. Valitse seura johon seurasiirto tehdään
  8. Sekä vanha- että uusi seura hyväksyvät seurasiirron. Mikäli seurasiirtoa ei hyväksytä kokonaisuudessaan 30 päivän kuluessa siirron aloittamisesta, siirto pitää aloittaa alusta.

Tieto seurasiirrosta ja luistelupasseihin liittyvät kysymykset sähköpostitse laskutus@varalatiimi.fi