Ohjeet harjoitteluun koronarajoitukset huomioiden

15.5.2020

Luistelemme kesäkuussa koronarajoitukset huomioiden. Seuraavien ohjeiden noudattaminen on edellytys toimintaan osallistumiselle.

Vain täysin terveenä treeneihin
Luistelutreeneihin tullaan vain terveenä. Treeneihin ei saa tulla, mikäli luistelijalla on pieniäkin mahdollisesti koronaan viittaavia oireita. Allergiasta johtuva nuha ei ole este harjoittelulle.
Luistelutreeneihin ei saa tulla, mikäli luistelijan tai perheenjäsenen epäillään altistuneen koronavirukselle.
Sekä oman sairastumisen että perheenjäsenen sairastumisen kohdatessa noudatettava hallituksen antamia karanteeniohjeita ja pidättäydyttvä ryhmäharjoittelusta.

Kokoontumisrajoitus
Kesäkuulle on hallitusten linjausten mukaan suunniteltu 50 hengen kokoontumisrajoitus. Toimimme näiden rajoitusten puitteissa. Jäähallin tiloihin ei tulla ennen omaa harjoitusvuoroa eikä sinne jäädä omien harjoitusten jälkeen. Jäälle kuljetaan valmentajan ohjeistuksen mukaisesti. Huoltajien tuloa jäähallin tiloihin ei suositella.

Puhtaat kädet eikä aivastella
Kädet tulee pestä huolellisesti saippualla jo ennen jäähallille saapumista. Treenin aluksi jokainen laittaa omaa käsidesiä (pakkaa mukaan).
Yskäisyt ja aivastukset hihaan/nenäliinaan. Edes yksin tilassa, esim. vessassa ollessa ei saa yskiä tai aivastaa ilmaan, koska pisarat jäävät ilmaan ja pinnoille mahdollisesti pitkäksikin ajaksi. Nenäliinoja ei jätetä kaukalon kaiteelle eikä penkeille.

Vastuullisuus ja avoimuus
Mikäli jollain luistelijalla, valmentajalla tai näiden perheenjäsenellä epäillään koronavirustartuntaa, tulee henkilön hakeutua testattavaksi ja kertoa tilanteesta välittömästi omalle valmentajalle (valmentajat seurajohdolle). Valmentajat välittävät tiedon nopeasti kaikille oman ryhmän luistelijoiden vanhemmille. Myös muita ryhmiä tiedotetaan asiasta, vaikka rajoitustoimien ansiosta eri ryhmissä luistelevien tartuntavaara on häviävän pieni.

Muistetaan, että vaikka tilanne on Suomessa hyvin hallinnassa ja riskit lapsille ja nuorille ovat hyvin pienet, on kyseessä silti vaarallinen ja helposti tarttuva tauti.

Suomen Taitoluisteluliiton päivitetty ohjeistus harjoitteluun https://www.stll.fi/2020/05/05/koronaepidemia-ajankohtaista-tietoa-ja-paivitetty-ohjeistus-harjoitteluun/